Lelassulhat a külföldről behozott használt autók honosítása

BecsiAutopark 0 Hozzászólás augusztus 12, 2022

Várni kell a magyar rendszámra és az okmányokra.

Nem végezhet jármű-honosítási eljárásokat a Magyar Autóklub. A szervezet weboldalán megtalálható cikk számolt be arról, hogy 2022. augusztus 8. után az Autóklub vizsgapontjain már nincs lehetőség járművek honosítására, illetve az előjegyzett időpontokban sem végezhetik el az eljárásokat, így az időpontok törlésre kerülnek. A Magyar Autóklub – az ügy mielőbbi tisztázása érdekében – felvette a kapcsolatot jogszabály alkotójával.

Milyen hatásai lehetnek ennek a rendelkezésnek a magyar használt autó piacra? A Magyar Autóklub összesen 44 szervizzel és vizsgaponttal várta ügyfeleit, ezeken a helyeken egyszerre lehetett elintézni a honosítást, a műszaki vizsgát, valamint az eredetiségvizsgálatot. Most, hogy ezek a helyek kikerültek a rendszerből, a folyamat rendkívüli módon lelassulhat, sokat kell majd várni arra, hogy a külföldről behozott járművek magyar rendszámot és okmányokat kapjanak.

Érdemes lehet tehát szétnézni a belföldi autópiacon és lecsapni egy magyar papírokkal, honi rendszámmal és egy év garanciával rendelkező autóra! A Bécsi Autópark által eladásra kínált járművek mind átestek a hatósági eredetiségvizsgán, valamint egy alapos külső-belső tisztításon, amelynek végén minden autó és motor ózonos fertőtlenítésben részesül, ezzel is szavatolva a lehető legnagyobb tisztaságot és a maximális sterilséget. Ráadásul minden eladó használt autónkra az eladás napjától számított 12 hónapig garanciát vállalunk, sőt, egyes – szinte vadonatúj – autók esetében még a gyári garancia is érvényben van.

Válassza a Bécsi Autóparkot, ha tökéletes állapotban lévő, magyar okmányokkal és rendszámmal, valamint egy év garanciával rendelkező gépjárművet szeretne!

Írjon hozzászólást!